Det kan være svært at få overblik over, hvornår man skal erhverve sig et trailerkørekort, og hvornår et helt almindeligt kørekort til en personbil er tilstrækkeligt. Du skal ikke nødvendigvis have trailerkørekort, hvis du kører med en påhængsvogn, og det er ikke påhængskøretøjets type, der afgør, hvorvidt du skal have trailerkørekort. Det eneste kriterium er, at vægtangivelserne overholdes for både bilen og traileren. Uden trailerkørekort må bilens totalvægt være maks. 3.500 kg og herunder trække en påhængsvogn på højst 750 kg, hvis bilen altså er godkendt til dette. Hvis dit påhængskøretøjs tilladte totalvægt er under 750 kg, behøver du heller ikke et trailerkørekort.

Må man køre med campingvogn uden trailerkørekort?

Hvis summen af den tilladte totalvægt af din bil og campingvogn overstiger 3.500 kg, skal du have et trailerkørekort for at få lov til at køre med din campingvogn. Der gælder dog en række særregler for blandt andet campingvogne, som det er vigtigt at huske. Er det en helt almindelig campingvogn, du kører med, må du ikke køre mere end 80 km/t på motorvejen og 70 km/t uden for byzonen. Er din campingvogn tempo 100-godkendt, må du køre 100 km/t på motorvejen i Danmark, men hvis du skal krydse landets grænser, skal du sørge for at få en tempo 100-godkendelse gældende i Tyskland.

Må man køre med hestetrailer uden trailerkørekort?

Det kan virke kompliceret at skulle sætte sig ind i de forskellige typer af påhængskøretøjer, men heldigvis hjælper bilens registreringsattest og tallene for trailerens totalvægt dig godt på vej. På den måde kan du beregne, om du skal have et kørekort B, et B+ eller det store B/E. Hvad angår hestetrailer, gælder de samme regler som for campingvogne og andre påhængskøretøjer. Hvis du derimod har en hestetrailer, hvor vogntogets maksimale vægt er 4.250 kg, skal du have et lille trailerkørekort, også kaldet kategori B+. Har du et vogntog med en samlet tilladt totalvægt på maks. 7.000 kg, skal du erhverve dig det store trailerkørekort, det såkaldte kategori B/E.

Hvis du har brug for et trailerkørekort

Alle kan tage et trailerkørekort, så længe de har et kørekort til en personbil, og det er faktisk ret nemt og ligetil at tage et trailerkørekort. Du slipper udenom den velkendte teoriprøve, og du skal udelukkende bestå en praktisk prøve, hvor du skal kunne køre forsvarligt i trafikken og bakke med traileren. Hos Køreskolen Route 3400 tager du et B/E trailerkørekort med det samme, da vogntoget har vægten til det. Så tøv endelig ikke med at kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller er interesseret i at høre mere.